/

Epoksi zemin kaplama işlemleri epoksi malzemesinin zemine uygulanmasıdır. Zemin kaplamalarında kullanılan epoksi malzemeleri farklı üretim teknikleri ile elde edilebildiği için epoksi kanserojen mi sorularını doğurmaktadır. Epoksi reçinesinin solventli epoksi tipi olduğu gibi su bazlı solventsiz epoksi tipleri de mevcuttur. Zemin kaplama uygulamalarında tercih edilen epoksi boyasının tipi uygulanacak alana göre belirlenmektedir. Her iki tipinde avantaj ve dezavantajları vardır. Epoksi zemin uygulamaları dekoratif amaçlarla kullanılabildiği gibi üretim tesisleri ve sanayi arazilerinin daha temiz halde kullanımına imkan sunmak amacıyla da uygulanabilmektedir. Epoksi malzemesinin kullanıldığı alanlara göre sağlığa olan katkıları ve zararları ile epoksi malzemesinin uygulama alanları konusunda bilgi verelim.


    Epoksi zemin kaplama uygulamaları yapan firmamız Alfa Epoksi hizmet vermeye başladığı günden beri müşterilerine sunduğu kaliteli hizmet sayesinde sektöründe öncü bir firma haline gelmiştir. Her türlü epoksi zemin uygulaması yapılmaktadır. Alfa Epoksi adresi üzerinden firmamızın yaptığı uygulamaları ve hizmetlerimizi inceleyerek dilediğiniz hizmeti seçebilir ve detaylı bilgi için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Firmamız epoksi uygulamalarındaki başarı ile müşterilerine eşsiz bir deneyim tecrübesi sunmaktadır. 3d epoksi zemin kaplama uygulamasında elde ettiği tecrübe ile hizmet veren firmamız 3d epoksi kaplama alanında sektörünün en kalitelisi haline gelmiştir. Kullandığı kaliteli malzeme ile usta işçiliği bir araya getirerek en etkili 3d hissini oluşturmakta ve zeminlerin kaliteli kaplaması yapılmaktadır. 


    Epoksi zehirlenmesi olarak bilinen bir durumun ne olduğundan ve nasıl yaşandığından biraz bahsedelim. Solventli epoksi malzemesi içerisinde bulunan solvent katkısı uygulama esnasında bazı gazlar meydana çıkarmaktadır. Solvent yapısı itibari ile çözücü bir madde olduğu için epoksi reçinesi ve sertleştirme katkısının daha eşit bir şekilde çözünerek tam bir bileşim sağlamasına olanak vermektedir. Uygulama esnasında meydana çıkan bazı gazlar uygulama esnasında ortamda bulunan ve gaza maruz kalan kişileri olumsuz etkileyebilmektedir. Bu amaçla özel olarak üretilmiş olan maskeler kullanılmaktadır. Epoksi zehirlenmesi solventli epoksi ile çalışan ustaların uygun koruyu teçhizat giymemesi sonucu oluşmaktadır. Hava alındıktan ve biraz dinlendikten sonra olumsuz etkiler genellikle kaybolmaktadır.


    Epoksi malzemesinin solventsiz tipi de solventli tipi arasındaki fark uygulandığı zemin yüzeylerinin tipine göre uygulama alanları bulmalarıdır. Metal yüzeylere solventli, beton yüzeylere solventsiz epoksi malzemesi uygulanması gibi. Epoksi astarı sayesinde zeminlere epoksi malzemesi oldukça sıkı bir şekilde tutunarak ayrılmamaktadır. Epoksi malzemesi ile ilgili bir önceki paragrafta bahsettiğimiz epoksi zehirlenmesi durumu yalnızca uygulama esnasında meydana gelmektedir. Malzeme kuruduktan ve son şeklini aldıktan sonra hiçbir şekilde herhangi bir malzeme ile etkileşim oluşturmamaktadır. Uygulama esnasında oluşan zararlar malzeme kuruduktan sonra tamamen ortadan kalkmaktadır. Epoksi malzemesinin kurumuş hali anti bakteriyel bir madde haline gelmektedir. 


    Epoksi malzemesinin sağlığa zararlı olup olmadığı konusunda bir takım bilgi ve tecrübeleri sizinle paylaştık. Şunu da belirtelim dünyanın birçok ülkesinde Gıda üretim tesislerinde zeminlerin epoksi kaplaması yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Epoksi zemin boya malzemeleri anti bakteriyel özellikleri ve sundukları temiz kullanım alanı sayesinde gıdaya uygun epoksi boya olarak alınmaktadır. Epoksi zemin kaplama malzeme fiyatları sayesinde Alfa Epoksi firmamız sektöründe hizmet veren en kaliteli firmalar arasında kalıcı bir yer edinmiştir. Epoksi malzemesinin insan sağlığına uygulama aşaması tamamlandıktan sonra herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Uygulama esnasında ise normal bir boya işlemi kadar insana zarar vermektedir. İnsan sağlığı için uygulandığı alanlardaki getirisi sayesinde rahatlıkla diyebiliriz ki Epoksi Zemin Kaplama ve Epoksi Boya uygulaması insan sağlığına bir zararı bulunmamaktadır.